Alles over de open haard - 't Stokertje Groningen

Er gaat natuurlijk niets boven een winteravond gezellig voor de open haard. Want wat is er mooier dan de warmte van het haardvuur op je gezicht, het geluid van knapperend hout en het schitterende vlammenspel? Rond de open haard gezellig met vrienden praten, heerlijk een boek lezen of dromerig in de vlammen staren: een open haard is pure romantiek en nostalgie.

open haard

Open haard

In feite kunt u uw eigen open haard samenstellen. Belangrijk is wel dat de onderdelen precies bij elkaar passen. Dat geldt zeker als u kiest voor een open haard in combinatie met een schouw van bijvoorbeeld natuursteen. Gelukkig zijn onze medewerkers goed op de hoogte van alle mogelijkheden en geven u dan ook alle benodigde informatie en een deskundig advies over de open haard en schouw naar uw wens.

Open haard naar keuze

't Stokertje Kachelzaak levert vrijwel alle merken open haarden. U heeft een enorme keuze in maatvoering en uitvoering van de achterwanden. Zo zijn er bijvoorbeeld achterwanden met ijsselsteentjes en waalstenen, maar ook zelfs met familiewapens. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een rustige effen achterwand van chamotte steen, zodat de open haard eenvoudig te combineren is met een natuurstenen schouw. Met een ruim aanbod stookstenen of vuurkorven met asladen is uw open haard en schouwpartij helemaal compleet.

SchouwPARTIJ

Heeft u de ruimte in huis om een schouw te kunnen plaatsen, dan is het natuurlijk prachtig om een centrale vuurplaats in huis te creëren. Een schouw met ingebouwde haard is naast een gezellige warmtebron namelijk ook nog eens een prachtige blikvanger!

Een schouw kan gemaakt worden van hout, natuursteen of ander materiaal.  Natuursteen is een duurzaam natuurproduct, dat in onnoemelijk veel soorten verkrijgbaar is, verschillend in unieke uiterlijke kenmerken en eigenschappen. Qua kleur en oppervlaktetekening en in hardheden. Daardoor kunt u uw schouw juist die uitstraling meegeven die volledig past bij uw persoonlijke wensen. Kachelzaak Groningen heeft meerdere opstellingen met schouwen  van natuursteen in de showroom staan.  Door de jaren heen zijn ook massief houten stijlschouwen een vast onderdeel van het assortiment geworden, meestal in combinatie met een sfeervolle inbouwhaard of open haard. Deze, meestal op ambachtelijke wijze vervaardigde schouwen, zijn er in diverse houtsoorten, waaronder (geloogd) grenen hout, mahonie- of kersenhout en veelal op maat leverbaar. Een houten ombouw vraagt wel extra voorzieningen voor wat betreft de brandveiligheid. Zeker ten opzichte van natuurstenen schouwen zijn houten schouwen beduidend aantrekkelijker geprijsd. De afwerking vergt wel wat extra zorg. Het hout wordt gebeitst, gepatineerd met meubelwas of afgelakt.

't Stokertje Kachelzaak Groningen levert vrijwel alle merken en soorten schouwen,  variërend van strakke en eenvoudige modellen tot nostalgische schouwen met ornamenten. Ook de keuze voor een matte of juist glanzende natuursteen of houtsoort is bepalend voor de uitstraling van het geheel. Uiteraard is het mogelijk een schouw op maat te laten maken in de door u gewenste steensoort of houtsoort en uitvoering. Onze medewerkers van Kachelzaak Groningen vertellen u graag over de vele mogelijkheden.