Alles over de pelletkachel - 't Stokertje Groningen

Energie is schaars, daarom moeten we er alles aan doen om energie te besparen. De pelletkachel is een nieuwe generatie kachel. Met een pelletkachel bespaart u al snel tot 50% energiekosten. Steeds meer mensen ontdekken de pelletkachel !

pelletkachel

Waarom een pelletkachel kopen?

Met een pelletkachel bespaart u honderden euro's stookkosten. Door een perfecte dosering van de pellets in de pelletkachel, brandt de pelletkachel optimaal met een zeer hoog rendement. Omdat de pellets zijn geperst onder hoge druk hebben deze een hogere energie-waarde dan een blok hout.

U heeft de pelletkachel binnen 1 tot 4 jaar terug verdiend. Zelfs de rekening van het stroomverbruik gaat naar beneden omdat de pelletkachel minder stroom verbruikt dan de CV-ketel. Door de in de pelletkachel ingebouwde geluidsarme ventilator circuleert de warmte door het gehele vertrek.

Het gemak van de pelletkachel is ongekend .....

De eenvoudige bediening van de pelletkachel is één van de voordelen. Een druk op de knop en de kachel doet de rest. De ingebouwde thermostaat, programmeerbaar voor de hele week (met allerlei opties en mogelijkheden), zorgt ervoor dat de pelletkachel uw nieuwe huisvriend wordt. De installatie van een pelletkachel is ook eenvoudig, de afvoer van gassen hoeft niet door een torenhoge schoorsteen.

Het milieu en onderhoud van een pelletkachel

Een houtpellet is gemaakt van afval van zagerijen e.d. dit maakt dat de pelletkachel uiterst milieuvriendelijk is. Daar komt nog bij dat de pelletkachel vrijwel geen fijnstof uitstoot heeft. De pelletkachel is dus schoner dan de houtkachel. Het onderhoud van de pelletkachel is eenvoudig. Raadpleeg wel de specialist of neem een onderhoudscontract voor uw pelletkachel.

pellet kachel werking

Een pelletkachel verwarmt door middel van houtpellets, dit zijn korrels van samengeperst hout. Bovendien zijn houtpellets CO2-neutraal en gebruiksvriendelijk. Pellets voldoen aan de vastgestelde normen en kunnen automatisch verbrand worden. U stelt de thermostaat in en de pelletkachel regelt automatisch de aanvoer en dosering van de pellets. U hoeft doorgaans de pelletkachel maar eenmaal per dag bij te vullen, zolang er pellets in het reservoir zitten. Door een modern systeem wordt precies de juiste mengverhouding aan pellets en zuurstof in de verbrandingskamer gebracht waardoor een verbranding met een hoog rendement ontstaat.

De Kachelzaak Groningen levert en installeert pelletkachels van de beste merken. De installatie van een pelletkachel kan op een bestaand schoorsteenkanaal of via een horizontaal gat in de buitenmuur geïnstalleerd worden. Er zijn pelletkachels leverbaar die aangesloten kunnen worden op uw bestaande CV-installatie. Een pelletkachel geeft net als een houtkachel ook de gezellige warmte in een woonkamer. Bovendien zijn ze voorzien van ventilatoren waardoor de warmte goed verspreid kan worden.

Leuk voor uw portemonnee en leuk voor het milieu!

Pelletkachel merken in assortiment

't Stokertje Kachelzaak Groningen levert en installeert pelletkachels van o.a. de volgende merken. Edil Kamin, MCZ, Quadra Fire, La Nordica, Jøtul, Rika en RED. 

Voordelen van een pelletkachel:

· Tot 50% besparen op de energierekening

· Goed voor het milieu

· Hoog rendement te bereiken

· Groot gebruiksgemak

· Gemakkelijk verwerkbare grondstof met constante kwaliteit

· Prijzen niet gekoppeld aan die van fossiele brandstoffen

· Onafhankelijk van politiek en energiemonopolisten

· Houtpellets zijn altijd leverbaar, hout wordt op een natuurlijke wijze weer aangemaakt

· Houtpellets kunnen makkelijk lokaal geproduceerd worden.

Feiten omtrent pelletkachel:

· De energie-inhoud van houtpellets is 5 kWh per kilo.

· 1 m3 gas heeft dezelfde energie-inhoud als 2 kilo houtpellets.

· 1 liter stookolie heeft dezelfde energie-inhoud als 2 kilo houtpellets.

· 2 liter propaan heeft dezelfde energie-inhoud 3 kilo houtpellets.

· In een m3 ruimte gaat 650 kilo houtpellets.

· Goede houtpellets geven minder dan 0,5% as.

· Pellets wegen ongeveer 650 kg/m3.

· Het soortelijke gewicht is 1,2 kg/dm3.