Alles over de tuinhaard - 't Stokertje Groningen

tuinhaard_polski

Het seizoen voor de tuinhaard is weer aangebroken! Met een tuinhaard kan je de, vaak wat frisse, Nederlandse zomeravonden eindeloos verlengen. Bij de tuinhaard is het heerlijk vertoeven, er gaat niets boven een knisperend haardvuur in de open lucht. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de tuinhaard geen overlast veroorzaakt. Zorg daarom wel voor een goede pijp op de tuinhaard. Bij 't Stokertje Kachelzaak Groningen kunt u natuurlijk ook terecht voor passend pijpmateriaal.

Tuinhaard alias...

Een tuinhaard wordt ook wel terrashaard, buitenhaard, buitenkachel, tuinkachel of terraskachel genoemd. Er is geen verschil, al deze kachels en haarden worden buiten gestookt. Hetzij op het terras, hetzij in de tuin. Ons maakt het niet uit, als u het maar gezellig en lekker warm heeft!

 

laga_nova_lux_tuinhaardBarbecuen in de tuinhaard

In de tuinhaarden van tegenwoordig kunt u trouwens niet alleen stoken, maar ook barbecuen. Er zijn aardig wat types waarbij een barbecuerooster als accessoire verkrijgbaar is. Zo vangt u twee vliegen in één klap. Er lekker warm bijzitten én een heerlijk stukje vlees of vis klaarmaken.

Prijzen van tuinhaarden

De prijzen van de tuinhaarden zijn heel uiteenlopend. Vanaf 100 euro tot honderden euro's, het hoeft niet duur te zijn, maar het kan wél. Hoe dikker het staal van de tuinhaarden, hoe langer ze mee gaan en hoe duurder de tuinhaard zal zijn. Overigens is de roestkleur van sommige tuinhaarden een bewuste keuze. Vooral bij Corten Staal is het juist het oxidatie proces wat de haard beschermt tegen de invloeden van buitenaf.

Wanders_Flinstone Verschillende merken en types

De merken in ons assortiment tuinhaarden zijn o.a. GardenMaXX, Dik Geurts en Wanders. Bij Kachelzaak Groningen heeft u een ruime keuze uit verschillende tuinhaarden waaronder de Dik Geurts Oval, Dik Geurts Vulcan, Laga Nova, GardenMaXX Masaya, GardenMaXX Fuya, Wanders Jens , Wanders Flinstone en tot slot de Polski en de Stiel. Om u alvast een indruk te geven...op deze pagina hebben we wat afbeeldingen van de verschillende tuinhaarden in ons assortiment opgenomen. Al deze haarden zijn 'live' bij ons te bewonderen.

Dik_Geurts_Oval_tuinhaard